Извештај за едногодишната работа на Советот на Oпштина Теарцe

Posted on November 18, 2022

Oпштина Теарце ви го пренесуваме деталниот извештај за едногодишната работа на Советот на Oпштината и неговиот начин на работа, одлуките,органите и…

Прочитај повеќе...

Известување за јавен увид

Posted on October 19, 2022

Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти (ПУЖССА) за Реконструкција на патот 102 во с. Слатино, Општина Теарце...

Прочитај повеќе...

Cредба co Директорот на Бирото за Регионален Развој

Posted on September 30, 2022

Градоначалникот на општина Теарце г-дин Нухи Незири и Директорот на Бирото за Регионален Развој г-дин Рамиз Реџепи во Бирото за Регионален Развој се...

Прочитај повеќе...

Донација во ОУ „Фаик Коница“ с. Одри

Posted on September 09, 2022

Во просториите на ООУ„Фаик Коница“ с. Одри, градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири, придружуван од одговорниот за образование, претставници од добротворното здружение ЛДС - Дарон & Карен Хадок…

Прочитај повеќе...

Кардиохирургот Џемаили, гордоста на Теарце

Posted on August 29, 2022

Веста не израдува со новата улога што швајцарската клиника му ја довери на почитуваниот лекар како директор на клиниката во Цирих.
Почитувани сограѓани, чест и гордост е за сите граѓани на Oпштина Теарце и особено на населбата село...

Прочитај повеќе...

Заменик амбасадорот на ЕУ г.Јулиан Васало.

Posted on June 24, 2022

Денес, Градоначалникот на општина Теарце г.Нухи Незири го пречека заменик амбасадорот на Европската Унија г.Јулиан Васало. На средбата се дискутираше за проектите финансиски подржани од Европската Заедница преку програмата на ИПА..

Прочитај повеќе...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ престојуваше во официјална посета на Италија.

Posted on June 22, 2022

Прочитај повеќе...

Прочитај повеќе...

ЈАВЕН ПОВИК

Posted on July 21, 2022

Општина Теарце објавува јавен повик за избор на членови на локален Совет на млади.
Повикот е отворен за сите младински организации, организации за млади, младински форуми на политички партии, ученички и студенски организации и други облици на младинско здружување кои ги исполнуваат следниве...

Прочитај повеќе...

Оглас за доделување на договор за воспоставување на Јавно Приватно Партнерство – Концесија за јавна услуга за собирање, транспорт и депонирање на комунален отпад на територијата на општина Теарце.

Posted on June 15, 2022

Прочитај повеќе....

Градоначалникот на Теарце Нухи Незири го пречека министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Posted on June 01, 2022

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ (Здружение на претприемачи и професионалци) престојуваше...

Прочитај повеќе...

Во времето на енергетската криза општина Теарце со план за производство на биоенергија.

Posted on May 20, 2022

Во Теарце ќе се произведува биоенергија со помош на Италија, Незири најде поддршка од италијанска општина. Градоначалникот на Теарце Нухи Незири денеска во просториите на општината ...

Прочитај повеќе...

Меморандум за соработка меѓу Институт за лидерство и јавни политики и Општина Теарце

Posted on May 27, 2022

Целта на овој Меморандум е соработка меѓу двете страни за зајакнување и учество на жените во локалната самоуправа и политика, преку различни активности предводени...

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ.

Posted on May 09, 2022

Врз основа на одлуката на Владата на Република Северна Македонија (Службен Весник на РСМ, бр. 246/2021 и 300/2021) и врз основа на Одлуката на Советот на Општина Теарце одржана на ден 28.01.2022 година, при спроведување на мерките за ограничување на потрошувачката, Операторите на електро дистрибутивниот систем (ОЕДС) во соработка со Општина Теарце...

Прочитај повеќе...

Copyright © 2021 - Општина Теарце · All Rights Reserved