Посета на општина Родоврe во Данска

 

Градоначалникот на општина Теарце г. Нухи Незири, при посетата на Данска, на пријателска средба беше примен од градоначалничката на општина Родоврес, госпоѓа Брит Јенсен, која го ...
Прочитај повеќе...

Посета на францускиот амбасадор г. Кирил Баумгартнер

Posted on Mars 23, 2023

Денеска градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири го пречека францускиот амбасадор г. Кирил Баумгартнер, заменик министерот во МНР г-ѓа Фатмире Исаку, заменик министерот за образование и наука Агим Нухиу, како и директорот на ОУ „Асдрени“

Прочитај повеќе...

Честитки за светиот месец Рамазан

Posted on Mars 23, 2023

По повод на доаѓањето на Светиот Месец Рамазан, Општина Теарце на сите верници од исламска вериисповед и посакува лесен пост, побериќетен, поздрав пост, мир и хармонија во вашите семејства, со надеж дека ќе го затвори со прифатени молитви простување на гревовите.

Прочитај повеќе...

Известување

Posted on Mars 17, 2023

Се известуват сите жители на село Нераште, дека Градоначалникот на општина Теарце, г.Нухи Незири, во координација со Месната заедница- Нераште, ќе одржи состанок со жителите на село Нераште. Состанокот ќе се одржи во недела на дата 19.03.2023, во основното училиште „Исмаил Ќемали“ во Нераште. Со почеток во 19:00 часот

Прочитај повеќе...

Се свикува XVIII-та седница на Советот на Општина Теарце

Posted on Mars 08, 2023

Општина Теарце објавува одлука за свикување на осумнаесеттата седница на Советот на општина Теарце. Седницата ќе се одржи на 15 Март 2023 година со почеток во 14:00 часот во Салата на Советот на општината Теарце.

Прочитај повеќе...

Честит 8 Март!

Posted on Mars 08, 2023

По повод „8-ми Март„ на сите мајки и жени им го честитам нивниот меѓународен ден. Овој ден им се посветува на сите мајки и жени, кои со нивните вредности го изменија и му дадоа...

Прочитај повеќе...

Mанифестацијата „Жените во културата“

Posted on Mars 07, 2023

По повод 7 Март, Денот на наставникот, градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири ја организираше манифестацијата „Жените во културата“, второто...

Прочитај повеќе...

Честит 7 Март!

Posted on Mars 07, 2023

Почитуван учител! Ние ги цениме и честиме вашите напори и пот да ја исполниме благородната и скапа мисија, за образованието и образованието на генерациите со текот на годините....

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општина Теарце г. Нухи Незири учествуваше на коктелот организиран од Амбасадата на Република Косово во Данска.

Posted on Mars 05, 2023

На вториот ден од посетата на Данска, градоначалникот..

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Posted on Februar 24, 2023

Се известуваат сите граѓани на општина Теарце, интересни групи и други заинтересирани страни дека Градоначалникот на општина Теарце г-дин Нухи Незири организира отворен ден за граѓаните, секој четврток од 10:00 до 14:00 часот.

Прочитај повеќе...

Извештај за едногодишната работа на Советот на Oпштина Теарцe

Posted on November 18, 2022

Oпштина Теарце ви го пренесуваме деталниот извештај за едногодишната работа на Советот на Oпштината и неговиот начин на работа, одлуките,органите и…

Прочитај повеќе...

Известување за јавен увид

Posted on October 19, 2022

Контролна листа на План за управување со животна средина и социјални аспекти (ПУЖССА) за Реконструкција на патот 102 во с. Слатино, Општина Теарце...

Прочитај повеќе...

Cредба co Директорот на Бирото за Регионален Развој

Posted on September 30, 2022

Градоначалникот на општина Теарце г-дин Нухи Незири и Директорот на Бирото за Регионален Развој г-дин Рамиз Реџепи во Бирото за Регионален Развој се...

Прочитај повеќе...

Донација во ОУ „Фаик Коница“ с. Одри

Posted on September 09, 2022

Во просториите на ООУ„Фаик Коница“ с. Одри, градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири, придружуван од одговорниот за образование, претставници од добротворното здружение ЛДС - Дарон & Карен Хадок…

Прочитај повеќе...

Кардиохирургот Џемаили, гордоста на Теарце

Posted on August 29, 2022

Веста не израдува со новата улога што швајцарската клиника му ја довери на почитуваниот лекар како директор на клиниката во Цирих.
Почитувани сограѓани, чест и гордост е за сите граѓани на Oпштина Теарце и особено на населбата село...

Прочитај повеќе...

Заменик амбасадорот на ЕУ г.Јулиан Васало.

Posted on June 24, 2022

Денес, Градоначалникот на општина Теарце г.Нухи Незири го пречека заменик амбасадорот на Европската Унија г.Јулиан Васало. На средбата се дискутираше за проектите финансиски подржани од Европската Заедница преку програмата на ИПА..

Прочитај повеќе...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ престојуваше во официјална посета на Италија.

Posted on June 22, 2022

Прочитај повеќе...

Прочитај повеќе...

ЈАВЕН ПОВИК

Posted on July 21, 2022

Општина Теарце објавува јавен повик за избор на членови на локален Совет на млади.
Повикот е отворен за сите младински организации, организации за млади, младински форуми на политички партии, ученички и студенски организации и други облици на младинско здружување кои ги исполнуваат следниве...

Прочитај повеќе...

Оглас за доделување на договор за воспоставување на Јавно Приватно Партнерство – Концесија за јавна услуга за собирање, транспорт и депонирање на комунален отпад на територијата на општина Теарце.

Posted on June 15, 2022

Прочитај повеќе....

Градоначалникот на Теарце Нухи Незири го пречека министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Posted on June 01, 2022

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ (Здружение на претприемачи и професионалци) престојуваше...

Прочитај повеќе...

Во времето на енергетската криза општина Теарце со план за производство на биоенергија.

Posted on May 20, 2022

Во Теарце ќе се произведува биоенергија со помош на Италија, Незири најде поддршка од италијанска општина. Градоначалникот на Теарце Нухи Незири денеска во просториите на општината ...

Прочитај повеќе...

Меморандум за соработка меѓу Институт за лидерство и јавни политики и Општина Теарце

Posted on May 27, 2022

Целта на овој Меморандум е соработка меѓу двете страни за зајакнување и учество на жените во локалната самоуправа и политика, преку различни активности предводени...

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ.

Posted on May 09, 2022

Врз основа на одлуката на Владата на Република Северна Македонија (Службен Весник на РСМ, бр. 246/2021 и 300/2021) и врз основа на Одлуката на Советот на Општина Теарце одржана на ден 28.01.2022 година, при спроведување на мерките за ограничување на потрошувачката, Операторите на електро дистрибутивниот систем (ОЕДС) во соработка со Општина Теарце...

Прочитај повеќе...
Општина Теарце www.TEARCE.gov.mk